Optreden Kerkrade

Op 14 april zijn we met zijn allen naar Kerkrade afgereisd voor een loop en showoptreden vanwege de Euregionale Zwaailichtendag. Aan het eind van de ochtend vertrokken we met zijn allen in de bus. Toen we aankwamen in Kerkrade waren er drie pleinen die vol stonden met alles over de verschillende hulpdiensten. De politie, brandweer, ambulance en de marechaussee uit Nederland en Duitsland waren vertegenwoordigd. Alle hulpdiensten lieten het beste van zichzelf zien met voorlichtingen en demonstraties. Voor kinderen waren er op een plein springkussens georganiseerd en konden ze spuiten met een brandweerspuit. De hele dag werd mooi omlijst door verschillende miniconcerten van verschillende orkesten op de verschillende pleinen. Zo was er bijvoorbeeld de Nederlandse Politiesteelband die op De Markt allerlei bekende meezingers speelde en was er het brandweer fanfare dweilorkest die op het plein op de kruising tussen De Markt en de Niersprinkstraat de sfeer verhoogde. En dat allemaal in een heerlijk zonnetje, waardoor we niet konden wachten om ook lekker te gaan spelen op het Europaplein. Al spelend liepen we langs de verschillende kraampjes en op verschillende plekken bleven we stilstaan om een paar swingende stilstaande nummers te spelen. Daarna hadden we pauze en kregen we een gratis consumptie bij de drankjeskraam. Na de pauze stelde wij ons op voor de show op De Markt. Na een paar losse marsen ten gehore te hebben gebracht, zette wij de show in. Het veld was iets kleiner dan verwacht waardoor het af en toe passen en meten was, maar al met al hadden we een goede show neergezet. We waren met zijn alle zeer tevreden over onze eerste showoptreden van dit seizoen en we kijken uit naar de volgende optredens die nog komen.

Met dank aan www.112Euregio.smugmug.com voor de foto’s.