Fluitisten gezocht

Omdat mijn moeder al bij de brandweerharmonie speelt, was ik al vanaf kleins af aan bij de brandweerharmonie te vinden. Ik genoot er heel erg van. Toen ik oud genoeg was mocht ik ook mee spelen, ik begon eerst bij ‘’start with music’’ omdat ik nog niet wist welk instrument ik wilde bespelen. Ik ben eerst begonnen met blokfluit spelen toen ik groot genoeg was mocht ik kiezen welk instrument ik wou bespelen. Ik twijfelde tussen de dwarsfluit, de klarinet of de hobo. Ik vind die instrumenten allemaal mooi, maar ik heb toch voor de fluit gekozen. Ik begon bij het leerlingen orkest, dat vond ik geweldig. Je leert namelijk veel, omdat je met een wat kleinere groep bent. Toen ik mijn A examen had gehaald mocht ik meedoen bij het grote orkest. Dit was een droom die uitkwam. Je leert heel veel en het is heel erg gezellig. Ook de buiten optredens vind ik fantastisch, er hangt een warme sfeer en je bent nooit alleen.
Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik gekozen heb voor de dwarsfluit. Ik vind het namelijk een prachtig instrument en je hebt best vaak de melodie. We hebben op dit moment 6 fluiten in het orkest, maar we kunnen er altijd nog wel een gebruiken. Buiten spelen we meestal piccolo, maar soms ook fluit. Tijdens concerten is er afwisselend 1 iemand die speelt kleine stukjes van de muziekstukken speelt op de piccolo.

Speel je fluit en zou je een keer willen mee spelen? Kom dan naar onze open repetitie en speel mee!