Kennismakingsavond 22 februari

Het Nederlands Brandweerorkest breidt uit!
Zowel in het harmonieorkest als in onze slagwerkgroep hebben we ruimte voor nieuwe leden.
Heb je interesse? Kom op 22 februari vrijblijvend langs tijdens de kennismakingsavond.

Het NBO is een gezellige en veelzijdige vereniging waar voor iedereen plaats is. Bij de brandweer zitten is al jaren geen vereiste meer. Onze club bestaat in totaal uit ongeveer 65 leden en twee enthousiaste professionals in dienst als dirigent die samen met ons werken om elke keer een stap verder te komen in onze muzikale ontwikkeling.

Wij hebben door het jaar heen een heel gevarieerd programma:
Het najaar staat in het teken van concerten, die vaak niet recht toe recht aan zijn. Zo hebben we een concertproject gehad waarbij we een eigen muziek, film en theatershow hebben gemaakt. Hoe leuk is het om samen niet alleen muziek, maar ook filmpjes te maken of juist voor de camera te staan en samen te werken aan een mooi product?

De winter staat voor ons in het teken van Sinterklaas en Kerst. De weekenden in de Sinterklaas-periode helpen we de muziekpieten van Sinterklaas. Hierna volgt de kerstperiode en schakelen we snel om, om in deze tijd een mooi kerstconcert neer te zetten. Op Kerstochtend trekken we langs een aantal ouderencentra om diverse kerstliederen te spelen en de mensen een kerstgevoel te geven.

In het voorjaar trekken we onze marcheerschoenen weer aan en lopen we in diverse optochten mee, maar ook gaan we elk jaar op repetitieweekend om aan onze taptoe-show te werken.

Kortom, we zijn meer dan een vereniging waar je één keer per week muziek komt maken en waarmee je af en toe een concert geeft. Binnen onze club kan je ook je digitale skills, organisatietalent en creativiteit kwijt. Sinds kort is een groepje sportievelingen begonnen met samen hardlopen. Wij vinden het fantastisch dat onze leden elkaar zo weten te vinden buiten de repetitie om!

Bovendien vinden we het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen kennis te maken met het maken van muziek. Zo hebben we een cursus waarin kinderen onder andere de verschillende instrumenten leren kennen en hebben we een opleidingsorkest. Meer informatie hierover kan je terugvinden op onze NBO-opleidingen-flyer en op onze website.

We repeteren wekelijks op vrijdagavond in de Van Dijckschool in Bilthoven. Tussen zeven uur en kwart voor acht repeteren de slagwerkleerlingen en het opleidingsorkest. Rond acht uur starten de slagwerkgroep en het harmonieorkest en repeteren tot ongeveer tien uur. Aansluitend is er nog gezelligheid in de repetitieruimte tot half twaalf. Als je daarna nog zin hebt in meer gezelligheid gaat er bijna elke week wel een groepje nog een drankje met elkaar doen in een van de lokale cafés.

Enthousiast geworden en zin gekregen in een gezellige en muzikale vrijdagavond? Door lid te worden kun je elke week met ons meespelen!
Stuur ons een mailtje met je gegevens via onderstaand contactformulier en kom kennis maken op 22 februari!