Projectlidmaatschap

95 jaar Blazen en Blussen 

Het Nederlands Brandweerorkest (NBO) bestaat dit jaar 95 jaar en dat vieren wij, onder andere, met een bijzonder project.

Wat houdt het project in?

In 95 jaar hebben wij als vereniging enorm veel meegemaakt, vanaf onze oprichting op 3 december 1926 als de Vereniging der Vrijwillige Brandweerharmonie Bilthoven (VVBB) tot aan onze huidige samenstelling als NBO. Aan de hand van archiefbeelden, zelfgemaakte filmbeelden  en diverse muziekstukken vertellen wij tijdens de concerten de rijke historie van onze vereniging, welke diep verweven is met die van de Biltse en Bilthovense Brandweer.

Muziek

De muziek verwerkt in dit project omvat:
Black Saturday” – Stijn Aertgeerts;
You Raise Me Up” – Brendan Graham en Rolf Lovland, arr. Bert Appermont;
Sunset Serenade” – Thomas Doss;
Nuovo Cinema Paradiso” – Ennio Morricone, arr. Peter Kleine Schaars;
Fire & Ice” – Otto M. Schwarz; en “Birdland” – Joe Zawinul, arr. Semjon Barlas en Peter Feigel. 

Wat is een projectlid?

Als projectlid maakt u voor de duur van het project deel uit van ons harmonieorkest. Wij zoeken voor dit project muzikanten die al enige ervaring met het spelen in een orkest hebben.
Er is zeker nog plek als je één van de onderstaande instrumenten speelt:
-Klarinet
-Hoorn
-Bastuba Es/Bes
-Fagot
-Euphonium
-Altsax
-Tenorsax
-Trombone 

Wat kunt u als projectlid verwachten?

Mee repeteren  op de vaste repetitiedata (iedere vrijdag van 20:00 tot 22:00 in de Van Dijckschool in Bilthoven, vanaf 19 augustus tot aan 9 oktober), deelnemen aan het repetitieweekend (3 en 4 september) en meedoen aan de uitvoeringen (1 oktober in het H.F. Witte centrum in De Bilt, 9 oktober op de Floriade in Almere). De kosten voor het projectlidmaatschap zijn 50 euro. 

Bent u enthousiast geworden en/of wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op via projecten@brandweerorkest.com of kom eens langs op één van onze repetities om de sfeer te proeven.