NBO-Opleidingen

Het Nederlands Brandweerorkest vindt het belangrijk dat kinderen laagdrempelig kennis kunnen maken met muziek. Met het diverse aanbod binnen de NBO-Opleidingen proberen we dan ook ons deel bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van de jeugd. Daarnaast werkt het NBO ook graag mee aan schoolprojecten! Lees hieronder verder over muzieklessen, ons opleidingsorkest en cursussen voor de jeugd.

Muzieklessen

Voor instrumentale muzieklessen werken wij samen met de Muziekschool de Bilt – Zeist, onderdeel van het KunstenHuis. Daar krijg je van professionele docenten les. Bovendien mag je al snel meespelen in ons opleidingsorkest. Ook kan je van onze eigen slagwerkdocent les krijgen en meespelen bij de slagwerkgroep. Met beide opties doe je ervaring op in het samen muziek maken, want samen muziek maken is nog altijd het leukst!
Als je lid bent van het NBO krijg je 15% korting op het lesgeld van de muziekschool. Instrumenten kun je tegen een kleine vergoeding lenen van het NBO en voor kinderen hebben we een voordelig jeugdtarief.

Startersorkest

Snel na de eerste muzieklessen ben je ver genoeg om mee te komen spelen in ons startersorkest, waar je jezelf zowel individueel als in de groep verder kan ontwikkelen. Onder leiding van onze vaste dirigent Lucienne de Valk werk je aan techniek, muzikaliteit en natuurlijk samenspel! Ook mag je meedoen met evenementen van de vereniging. Naast het muziek maken vinden wij gezelligheid tijdens de repetities heel belangrijk!

Jeugdcursussen “Slagwerk ” & “AMV”

Slagwerk

Heb je altijd al willen trommelen of wil je leren hoe je een mooie roffel kan maken? Dan is deze slagwerkcursus iets voor jou!
Tijdens deze cursus krijg je samen met andere kinderen les van onze slagwerkinstructeur in het spelen van de trommel. Er komen verschillende ritmes en technieken aan bod tijdens de cursus.
Alles wat je geleerd hebt, kan je aan het einde van de cursus tijdens een kleine voorstelling laten zien en horen aan iedereen die wil komen kijken.
Doe mee en wie weet blijkt slagwerk-les echt iets voor jou te zijn!

AMV

Heb je altijd al een muziekinstrument willen spelen, maar vind je het lastig om te kiezen welke? Dan is deze cursus iets voor jou!
Het kan soms best lastig zijn om één instrument te moeten kiezen als je graag muziek wil maken. Er is zoveel leuks, zoveel moois, zoveel keuze. Onze cursus is er om kennis te maken met de basis van de muziek én om een aantal instrumenten te bekijken en te proberen. Zo wordt het maken van die keuze ineens een stuk makkelijker!

Data: 10, 17 en 24 juni 2022

Leeftijd: groep 3 t/m groep 8
Tijd: 19:00-19:30
Plaats: Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4 Bilthoven
Kosten: GRATIS

Voor deze cursus kan je inschrijven.
Kinderen uit de gemeente De Bilt / Zeist kunnen zich gratis inschrijven voor cursussen via www.sjorssportief.nl of mail naar jeugd@brandweerorkest.com.