NBO-Opleidingen

Het Nederlands Brandweerorkest vindt het belangrijk dat kinderen laagdrempelig kennis kunnen maken met muziek. Met het diverse aanbod binnen de NBO-Opleidingen proberen we dan ook ons deel bij te dragen aan de muzikale ontwikkeling van de jeugd. Daarnaast werkt het NBO ook graag mee aan schoolprojecten! Lees hieronder verder over muzieklessen, ons opleidingsorkest en cursussen voor de jeugd.

Muzieklessen

Voor instrumentale muzieklessen werken wij samen met de Muziekschool de Bilt – Zeist, onderdeel van het KunstenHuis. Daar krijg je van professionele docenten les. Bovendien mag je na een jaar muziekles elke vrijdag meespelen in ons opleidingsorkest. Ook kan je van onze eigen slagwerkdocent les krijgen en meespelen bij de slagwerkgroep. Met beide opties doe je ervaring op in het samen muziek maken, want samen muziek maken is nog altijd het leukst!
Als je lid bent van het NBO krijg je 15% korting op het lesgeld van de muziekschool. Instrumenten kun je tegen een kleine vergoeding lenen van het NBO en voor kinderen hebben we een voordelig jeugdtarief.

Opleidingsorkest

Na een jaar muziekles ben je ver genoeg om mee te komen spelen in ons opleidingsorkest, waar je jezelf zowel individueel als in de groep verder kan ontwikkelen. Onder leiding van onze vaste dirigent Lucienne de Valk werk je aan techniek, muzikaliteit en natuurlijk samenspel! Ook ga je leren marcheren en mag je meedoen met evenementen van de vereniging. Naast het muziek maken vinden wij gezelligheid tijdens de repetities heel belangrijk!
Het opleidingsorkest is er niet alleen voor kinderen: volwassenen die vroeger een instrument speelden of hier net mee beginnen, zijn ook van harte welkom!

kindercursus "Start With Music"

Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar die graag muziek willen gaan maken, is het soms lastig om één instrument te moeten kiezen. Er is zoveel leuks, zoveel moois, zoveel keuze. Onze cursus Start With Music is er om kinderen kennis te laten maken met de basis van de muziek én om een aantal instrumenten al eens te bekijken en te proberen. Zo wordt het maken van die keuze ineens een stuk makkelijker!

De cursus heeft 10 lessen met als hoogtepunt meespelen met het leerlingenorkest van het Nederlands Brandweerorkest. De eerste les is een proeflessen.
Maak kennis met onze blaasinstrumenten en hun eigenschappen!
Wat is eigenlijk het verschil tussen een trombone en een trompet?

Kinderen tussen de 7 en 12 jaar zijn welkom om deel te nemen aan de cursus.
De cursus wordt gegeven door Marije Hartman, docent en fluitist bij ons orkest.

Start: 5 oktober 2018

Tijd: 19:00-19:45
Plaats: Van Dijckschool, Van Dijcklaan 4 Bilthoven
Kosten: €40,- voor 10 lessen

Voor deze cursus kan je je niet meer inschrijven.
Kinderen uit de gemeente De Bilt / Zeist kunnen zich gratis inschrijven voor cursussen via www.sjorssportief.nl of mail naar secretariaat@brandweerorkest.com.